Nederlanders zoveel mogelijk op de fiets

Nederlanders zoveel mogelijk op de fiets

Nederlanders zoveel mogelijk op de fiets

Nederlanders doen zoveel mogelijk op de fiets. Zodra je kinderen krijgt, wil je dit blijven doen. Het is begrijpelijk dat je vragen hebt over het veilig vervoeren van je kindje op de fiets. In deze blog lees je vanaf wanneer je kindje in een fietsstoeltje kan, waar je op moet letten en dat een fiets niet alleen praktisch is.

 

Bij het gebruik van een fietsstoeltje is het heel belangrijk dat jouw kindje zelfstandig kan zitten. Voor die tijd zijn er andere veilige opties om jouw kleintje te vervoeren. Een ander belangrijk aspect is dat jouw kindje zwaar genoeg is voor het fietsstoeltje. Het gewicht dat jouw kindje moet hebben verschild per stoeltje. Zodra jouw kindje te zwaar wordt om voorop te zitten, fietst dit niet meer aangenaam en dat is ook niet veilig. Dit is vanaf 15 kilo. Je kunt je kindje dan achterop vervoeren. Hier zit een maximaal gewicht aan van 22 kilo (Hermans, z.d.).

 

Waar moet je op letten

Zoals hierboven beschreven moet je een fietsstoeltje kopen dat past bij het gewicht van jouw kindje. Daarnaast is het belangrijk dat het fietsstoeltje voorzien is van spaakafscherming om de voeten van jouw kleintje te beschermen. Er zijn nog een aan aantal dingen waar je op kunt letten om jouw kindje veilig achter op de fiets te vervoeren. Als je het fietsstoeltje vastzet op de bagagedrager, moet jet het fietsstoeltje met een stang aan het frame van je fiets bevestigen. Met speciale hoezen voor de veren van jouw zadel bescherm je de vingers van jouw kindje. Lees de handleiding goed door en zorg ervoor dat het fietsstoeltje op de juiste plek vastzit. Bij twijfel kun je het stoeltje ook door de fietsenmaker laten vastzetten (Hermans, z.d.).

 Op avontuur

Fietsen met je kleintje is niet alleen praktisch, het kan ook heel leuk zijn. Denk bijvoorbeeld aan een ritje langs de weilanden om samen naar de diertjes te kijken. Je kunt ook samen genieten van de lentezon of de gekleurde blaadjes in de herfst. Buiten zijn is voor zowel jou als je kindje erg gezond.

 

Je hoeft je fietscultuur zeker niet op te geven met de komst van kinderen. Of het nou een praktisch ritje is of één om herinneringen te maken, erop uitgaan is altijd een goed idee. Heel veel veilige kilkometers met je kleintje toegewenst!

 

De 4 van Veilig mee op de fiets | Kinderveiligheid.nl. (z.d.). Unc Inc / Unc Inc Amsterdam - uncinc.nl. https://www.kinderveiligheid.nl/adviezen/tips-en-advies/de-4-van-veilig-mee-op-de-fiets?gclid=Cj0KCQjwm66pBhDQARIsALIR2zCoLgLaoZZTzpwdiczRSi4LGqo9SEdv0Uv3cqNJw7OExPeRtM3KFNAaAngYEALw_wcB